Over mij als grafisch vormgever
Achtergrond en “Ben ik wat jij zoekt?”
Creatief NoordNL webdesign1

Autodidact

Ook op dit vlak geldt dat ik niet officieel ben opgeleid tot drukwerkspecialist of grafisch vormgever. Mijn kennis komt voort uit passie voor kleur, vorm, spelen met beeld èn ervaring: 2 jaar gaf ik het Magazine Creatief Groningen uit, dat met een oplage van 6000 stuks het kunstzinnige aanbod in de provincie verspreidde.

Creatief NoordNL drukwerk

Proces

Een drukwerkontwerp kan snel, maar ik zie het als een proces dat je de tijd moet geven, om los te laten, feedback en ideeën te laten werken. Ook mijn eigen weg naar het punt waarop ik nu drukwerk aanbied, is in mijn ogen deel van een proces geweest dat al begon bij ‘t uitgeven van Creatief Groningen, zoals hiervoor beschreven…

Creatief NoordNL drukwerk3

Afstemmen

Elke editie weer ‘tig’ verschillende huisstijlen van aangeleverde advertenties… ik raakte mezelf volledig kwijt. Tijd om opnieuw af te stemmen op- en terug te komen bij mezelf. Zo werkt een flyerontwerp in mijn ogen ook: het afstemmen op jouw input is een combi van jou & mij, waardoor het altijd leidt tot verrassende resultaten.

Creatief NoordNL budget drukwerk

Budget

In de loop der jaren ontdekte ik de enorme prijsverschillen in drukwerk. Een betaalbare drukkerij die een constante kwaliteit levert, was niet zomaar gevonden. Maar ook hierin vond ik uiteindelijk mijn weg, waardoor ik jou betaalbaar  en kwalitatief goed drukwerk kan bieden.

Prijsvoorbeelden

“Deze prijzen zijn slechts enkele voorbeelden, ter indicatie. Drukwerkprijzen veranderen namelijk voortdurend. Neem gerust contact op, voor bijvoorbeeld posters, kaarten, brochures, folders, stickers, etiketten, briefpapier, papieren tassen, andere formaten, aantallen etc.”

“Dit is inclusief ontwerp, drukwerk,verzending/levering”
— Prijslijsten 2018 —

PrijsA4 drukwerk flyers Creatief Groningen Friesland Drenthe
PrijsA5 drukwerk flyers Creatief Groningen Friesland Drenthe
Prijs Drukwerk flyers a6 Creatief Groningen Friesland Drenthe

Portfolio

— Een greep uit mijn werk —

Filter Categories
Alle
Flyers
Kaarten
Logo's
Overig
Posters & canvas
Visitekaartjes
Webdesign
 • webdesign-voorzpp-creativejourney-Groningen-friesland-drenthe9
  HUIDIGE PROJECT. Website en huisstijl voor ZZP-gezinstherapeut.
 • HUIDIGE PROJECT. Website, visitekaartjes, flyers, autosticker en Social Media vormgeving voor Gastenboerderij Lucaswolde in de maak. Tevens website voor partner van beheerder, met aannemersbedrijf.
 • Huidige project.
 • anemptytextlline
 • anemptytextlline
 • anemptytextlline
 • Bij deze website geen link, ivm zeer uiteenliggende smaken klant en ik. Mijn ontwerp was aanvankelijk gebaseerd op deze prachtige afbeelding, echter de klant wilde voor de rest van de site een kant op waar ik niet achter kon staan ofwel mijn naam aan wilde verbinden.
 • anemptytextlline
 • anemptytextlline
 • anemptytextlline
 • Website voor een combinatie van een Mindfulness-praktijk en Tekst & Communicatie te Groningen, waarbij o.a. het verwerken van gedichten, eigen tekeningen en een kunstzinnige sfeer over het geheel van de site van belang was.
 • Website voor een vergader-/verhuurlocatie (Zuidlaren, Drenthe). Voor deze site was er geen geschikt beeldmateriaal voorhanden van de locatie zelf, voor gebruik in het ontwerp van de site. Daarom is gekozen voor een sfeerfoto als basis en zijn locatieafbeeldingen op een andere manier teruggebracht.
 • anemptytextlline
 • Website voor een professionele mentor. Bij deze site zijn stijl & kleur van het logo als uitgangspunt genomen. De wens was een overwegend witte website zonder afbeeldingen. Dit werd te klinisch, waardoor het toevoegen van kleur & beeldmateriaal uiteindelijk toch goed ontvangen werd.
 • Ontwerp visitekaartjes inclusief huisstijl (briefpapier, factuur, sjablonen etc.)
 • anemptytextlline
  Flyers & logo voor een samenwerkingsverband van hulpverleners & mediators voor begeleiding bij scheidingssituatie (praktijk was actief van 2015 t/m aug. 2017).
 • Flyers & logo voor een samenwerkingsverband van hulpverleners & mediators voor begeleiding bij scheidingssituatie (praktijk was actief van 2015 t/m aug. 2017).
  anemptytextlline
 • anemptytextlline
 • Website voor een praktijk voor kind, jeugd & gezin in Paterswolde. In dit geval wilde de klant meer kunnen wijzigen dan enkel teksten. Dat brengt met zich mee dat ik als ontwerper niet altijd achter de aangebrachte wijzigingen sta. Daarom slechts een link naar het oorspronkelijke ontwerp.
 • anemptytextlline
 • anemptytextlline

Ik geloof dat alles een proces- & altijd in beweging is...

Dat èlk pad dat je bewandelt, je dichter bij jezelf brengt...
Niets is goed of fout, niets is spijtig, noch verspilde tijd...

Onderweg neem je 't één mee en laat je 't andere los...

Om uiteindelijk alles steeds beter op z'n plek te zien vallen
Jij verandert.., je website en drukwerk groeien met je mee...


Zo vertrok ik als puber naar het buitenland, waar ik "woonde waar je werk vond" en in 8 jaar tijd o.a. veel horeca-ervaring opdeed.
Dáárom heb ik een groot aanpassingsvermogen, om te komen tot een website of drukwerkontwerp naar jouw wensen.

Ook heb ik jaren gewerkt als (directie-)secretaresse bij o.a. Philips, KPN, de RuG en Avebe.
Dáárom ben ik goed in het organiseren, overzichtelijk maken en verwoorden van de inhoud die jíj op je site of flyer wilt.

Ik heb een jaar interieurstyling gedaan in Amsterdam en een aantal jaren een meubelzaak gehad...
Dáárom heb ik gevoel voor sfeer, styling en balans en kan ik meegaan in verschillende stijlen.

Gedurende 3 jaar runde ik de website Creatief Groningen met het aanbod van honderden kunstzinnige cursussen in de stad & provincie met daarnaast een papieren versie. In die tijd was ik tot mijn grote frustratie nog afhankelijk van een webdesigner. Het is inmiddels al even geleden dat ik daarmee stopte, maar....
Dáárom dook ik in de wereld van webdesign, begrijp ik jouw positie als geen ander, heb ik geleerd over grafisch ontwerp, drukwerk en mijn passie(her)ontdekt voor spelen met beeld, vorm & kleur.

“Het allerleukste aan het ontwerpen van drukwerk?”

“Dat is jouw input! Jouw smaak, wensen, ideeen, feedback en misschien zelfs eigen beeldmateriaal dat je graag verwerkt wilt zien. Dit brengt telkens weer een nieuwe uitdaging en kan door de combinatie ‘jij & ik’ alleen maar leiden tot verrassende resultaten.”

VRAGEN?

Neem contact op!

Laat bij geen gehoor gerust een bericht achter, of stuur een mailtje.

Hetty Bloem ⋅ Groningen ⋅ T  06 – 25 25 1490 of…

Pin It on Pinterest

Share This