ingredienten muffins

Een heerlijke muffin voor tussendoor. Gezond en mak-kelijk mee te nemen naar je werk i.p.v. een plakje koek met boter. Dit recept is genoeg voor 24 stuks, daarom maken we twee varianten: de ene helft met walnoten, de andere helft met walnoten en gedroogde cranberry’s; goed voor maag en blaas.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet papieren cups in de muffin-bakvorm. Snijd de pompoen in stukjes en maak dit fijn, samen met de olie, in een blender of keukenmachine. Doe dit mengsel in een beslagkom.

Voeg toe…

De suiker, eieren, het zout, speltmeel, de (wijnsteen-zuur)bakpoeder, walnoten en kaneel en mix dit op een zachte stand, tot een mooi beslag. Giet dit beslag in 12 van de 24 cups en plaats de bakplaat 25-30 minuten in de oven.

Controleer…

Of de muffins gaar zijn, door een cocktail- of sateprikker in het midden te steken. Komt de prikker er droog uit, dan zijn ze gaar. Laat ze anders nog iets langer in de oven staan.

Voor de tweede ronde voeg je de gedroogde cranberry’s aan het beslag toe en gaat ook dit mengsel in de andere helft van de cups weer 25-30 minuten in de oven.

OVER MARGREET

Ik ben Margreet Oosterhof en woon in de kop van de provincie Drenthe in een mooi landelijk gelegen huis. Het merendeel van de week houd ik mij bezig met onze zaak Hulskers Fotografie en twee jonge kids. Sinds een paar jaar houd ik een foodblog bij. De afgelopen jaren heb ik een aantal studies afgerond op het gebied van orthomoleculaire voeding en suppletie. Naast fotograferen en foodbloggen ben ik vorig jaar begonnen aan een opleiding tot theesommelier. … Inmiddels geef ik workshops en proeverijen op gebied van thee. Lijkt het je leuk om met vriendinnen of collega’s een workshop thee zetten / proeven te volgen of wil je gewoon een lekkere proeverij, stuur dan een mailtje

Bron: madebymargreet.nl

Mijn pins op Pinterest (food)

Ja, ik hou van koken, maar inmiddels lijk ik nog meer een fan van ‘food photography’ te worden…