Was jij één van de vaste lezers van het magazine Creatief Groningen, dan herken je dit artikel vast.
Geen idee wat jij van de herhaling vindt.
Is het niet geweldig dat dit hier opnieuw een mooi plekje krijgt?

De traditionele Spaanse tortilla wordt in een koekenpan bereid met aardappel, ui & ei. Om beide zijden mooi goudbruin te krijgen, wordt de tortilla omgekeerd. We kiezen nu voor een niet-traditionele, iets spannender versie uit de oven, met extra ingredienten. Eindeloos te variëren met bijvoorbeeld blauwe kaas, chorizo, gebakken spekjes, paprika, courgette, brocolli, spinazie, champignons, pijnboompitten etc.

ingredienten-tortilla-recept-CreatiefNoordNL

VOORBEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. De aardappelen naar wens met of zonder schil, in partjes, blokjes of schijfjes snijden.
    Voorgekookte aard-appelblokjes van de super-markt zijn uiteraard ook geschikt.
  3. De rode ui en het bosuitje in ringen of parten snijden.

BEREIDING

  1. Doe wat olie in een koekenpan, voeg de aard-appelen toe en bak tot bijna halfgaar.
  2. Voeg op het laatst de ui, het bos-uitje en fijngeperste knof-look toe. Al roerend,gla-zig fruiten.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  4. Klop in een kom de eieren los met de room, partjes of ge-raspte kaas en de fijn-gesneden peterselie (+ evt. tijm en roze-marijn).
  5. Voeg de afgekoelde aardappel- & groentemix toe, breng op smaak met zout & peper en giet het mengsel in een ingevette bakvorm of gebruik bakpapier.
  6. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Ong. 25 / 40 minuten, tot licht goudbruin.

Mijn pins op Pinterest (food)

Ja, ik hou van koken, maar inmiddels lijk ik nog meer een fan van ‘food photography’ te worden…