(Journey 4) verkoop tweedehands interieur 

10 Jaar geleden had ik op een industrieterrein even buiten het centrum van Groningen een meubelzaak in ‘stijlvol tweedehands interieur’. Een redelijk groot pand, waar ik vaak hoorde: “Oh, volgens mij ben ik verkeerd, mij was verteld dat hier een tweedehands meubelzaak zat.” Daar ging dus iets helemaal goed! Maar ondanks dat er aardig verkocht werd en mensen ook spullen aanleverden voor inkoop, bleef juist dát moeilijk; de continuïteit. Hoe elke week weer opnieuw de ruimte, je voorraad ofwel je aanbod, aan te vullen. Dat was verschrikkelijk hard werken, of beter gezegd: eigenlijk niet te doen. Verkoop je tweedehands, dan is er simpelweg geen constante aanvoer van goederen.

Hoe gaat dat tegenwoordig?

“Aangevuld met mijn andere activiteiten zou dit leuk blijven en toch nog iets opleveren” was mijn veronderstelling. Maar ik merk dat het vandaag de dag vele malen moeilijker is geworden. Er is meer rommel, er zijn minder mooie dingen te vinden bij kringloopwinkels. En dat was voor mij nu juist dè kick; de krenten uit de pap. En vind  je eens iets moois, dan is het tegenwoordig ook vaak te hoog geprijsd om nog voor een redelijke prijs te kunnen aanbieden, terwijl juist het budget-aspect mij zo aanspreekt. Dat blijkt inmiddels ook op te gaan voor marktplaats. En als je dan ook nog moet of wilt pimpen of verven, schiet je er inclusief je tijd en materiaalkosten al gauw dusdanig bij in, dat het voor de verkoop geen zin heeft.

” Misschien moet kringloop voor mij dan toch maar verboden terrein worden.”
Mijn huis is allang volledig ingericht en als ik het voor jóú niet meer kan kopen,
dus moet laten liggen van mooie dingen, is dat moeilijk met zo’n passie!”

Je hóéft niet te weten wat je wilt

Feb 2017: okay, dus geen 2ehands meer. Dat besluit heb ik vandaag genomen. Even zien hoe dit af te ronden en op naar de volgende stap in dit proces. Een mooi voorbeeld van wat er kan gebeuren als je je einddoel openlaat, als je denkt in leermomenten in plaats van fouten of falen.  Als je openstaat voor andere uitkomsten die je elders naartoe leiden en alles gaat zien als een ongoing proces dat voortdurend in beweging is, mag zijn. Ik zou  zeggen:

“Zit je in een fase van je leven waarin je niet weet wat je wilt, ga dan in ieder geval gewoon dóén. Vanuit je gevoel. Door te ervaren en te blijven finetunen op jezelf. Je hóéft niet te weten wat je wilt: want dit ontdek je  juist door te doen, dingen in beweging te brengen en open te blijven staan voor wat je onderweg tegenkomt.”

Passie voor stijlvol budget

Maar mijn kick zit ‘m wél voornamelijk in het budget-aspect van stijlvol interieur… De vraag die ik de komende tijd ga beantwoorden: “kan je zónder pand, zónder inkoop, dus zónder voorraad (want dát willen we allemaal niet meer) een mooie collectie verzamelen van stijlvolle budget interieur artikelen?” Mijn lijst met mogelijke leveranciers is groot. Nu moet ik gaan selecteren en kijken bij wie deze voorwaarden mogelijk zijn. Een flinke klus, maar ik heb er zin in!