Journey 1: prints & patroontjes

Dat ik graag iets zou willen met m’n passie voor prints & patroontjes is duidelijk. In m’n interieur ben ik meer van de strakke, geometrische grafische prints. Waar het kleding betreft houd ik het in real life ‘beschaafd’, maar met mijn photoshop-personages ga ik lekker los.  En mijn fascinatie ervoor is blijkbaar dusdanig, dat ik er veel moeite voor doe: elk shirtje dat ik online draag, elk rokje is door mijzelf bewerkt met maffe printjes. Je ziet het door m’n hele website terug en waar ik ook kijk, mijn blik wordt altijd naar prints & patroontjes toe getrokken.

Geinspireerd door onderstaande, ben ik in photoshop met een eerste aanzet gestart. Journey1 is begonnen! De tijd zal leren welke kant dit opgaat… Dit is mijn jaar waarin ik alles laat komen zoals ‘t komt, in which I go with the flow, en komt er voorlopig even niks; óók goed!

Inspiratie (1)

Op Facebook kwam er al eea naar te me toe ter inspiratie. Zo werd ik gewezen op Elisa Lejuez Peters, van wie je hier een aantal van mijn favoriete afbeeldingen ziet. Elisa (1973) is geboren in Nederland en woont sinds ’99 op Aruba (haar moeder komt van Curacao). Ze studeerde aan ArtEZ, Hogeschool voor Kunsten in Arnhem.

 

Facebook | Website |

Inspiratie (2)

Ook werd ik gewezen op Surface Pattern Print. Je kunt er je eigen patroontje maken en laten afdrukken op behang, kadopapier en textiel. En dat is hot nowadays. Tegenwoordig zijn er verschillende sites waar je kussens, beddengoed, servies, telefoonhoesjes, kleding en veel meer kunt bedrukken met een zelf gekozen of geuploade print.

Facebook | Website |

Inspiratie (3)

Tja, je komt veel tegen via social media, want ook deze afbeelding werd me door een dame op facebook gestuurd. Ze maakte de foto tijdens een bezoek aan de Kunsthal Rotterdam waar ze bij toeval ook de expositie ‘Making Africa’ trof. Inmiddels heb ik de fotograaf gevonden, één van de 120 exposanten binnen deze tentoonstelling van hedendaags Afrikaans design: Omar Victor Diop uit Senegal.

Website | Twitter | Instagram