Interne & externe links

door | 23 dec 2022 | Over tekst

Linken naar een pagina op je website
Dat is een Interne Link. Laat bij Target de standaard NONE staan. De link opent nu in hetzelfde tabblad, men blijft dus op je website.

Link naar een specifiek blok op je website
Linken naar een specifiek blok op je homepage? Dat noemen we Anchor links. Deze kun je vinden via je menu.

Ga in je menu met je muis over de naam van het betreffende blok waar je naar wilt linken. Zònder aan te klikken. Je ziet nu linksonder in je beeldscherm de naam van de link. Dat is zoiets: https://www.jouwwebsitnaam.nl/#bloknaam
Schrijf op en…

(De link is alleen te zien als je er met je muis overheen gaat, daarom kan ik er geen screenshot van nemen).

… binnen je website
…vul de genoteerde link in, in het Url-vak van de Text Editor. Bij Target laat je NONE staan. De bezoeker komt na klikken op de link terecht op de aangegeven plek, maar deze opent in hetzelfde tabblad (er wordt geen nieuwe tab naast de huidige geopend).

… op Social Media
Kan zijn dat je op Social Media of in een mailing naar een specifiek blok op je website wilt linken, in plaats van je Homepage of een andere pagina op je website. Gebruik dan de genoteerde link los van de hieronder afgebeelde Text Editor. Kopieer en plak deze in je tekst.

__________________

Link naar een andere website
Dit is een externe link. Zou deze openen in hetzelfde (huidige) tabblad, dan wordt de bezoeker van je website weggeleid. Beter is daarom externe links te laten openen in een nieuw tabblad.

Onderaan bij Target, kies je New Window. Nu opent de link bij aanklikken in een nieuw tabblad. Jouw website blijft openstaan in de andere Tab.

Meer over links vind je hier.

 

 

Afbeelding in deze post