free-woman on beach

Al sinds 2022 hik ik aan tegen het onderhoud van websites. Het is een hele verantwoordelijkheid en soms nogal technische aangelegenheid, die bij elke onderhoudsronde opnieuw, een ware last voor me werd. Webdesign; bezig zijn met overzicht, kleur, vorm en stijl? Geweldig! Onderhoud? Beslist niets voor mij.

Stoppen met webdesign?
Na ietwat van een struggle – want; onderhoud hoort er nou eenmaal bij toch? – dacht ik aanvankelijk helemaal te moeten stoppen met webdesign. De besluiteloosheid hierin dwong me dit hoofdstuk te parkeren. Ik zette voorlopig het onderhoud voort, -het webdesign op hold en begon een opleiding tot Dessin Ontwerper, wat me weer wat positiviteit bracht.

Vervanger
Intussen probeerde ik een vervanger te vinden die dezelfde betaalbare prijzen hanteert als ik. Tevergeefs. Allemaal vele malen duurder (en dat is niet voor niets, ik was veel te goedkoop). Dus bleef ik ermee in m’n maag zitten. Tot ik eind december een heuse technisch onderlegde IT-er vond, die -jawel!- minder met webdesign heeft en meer met de technische kant zoals het onderhoud. Voor ongeveer dezelfde prijs èn die ook nog eens hosting en domeinregistratie betaalbaar aanbiedt !

Overdragen
Eindelijk heb ik dit knagende hoofdstuk afgesloten en mijn klanten qua onderhoud netjes -en tegen vergelijkbare prijs- overgedragen!

 Webdesign weer opgepakt
Het was even schakelen, maar inmiddels heb ik met frisse moed, langzaamaan het webdesignen weer opgepakt. Mijn `onderhoudsman` sluist webdesign verzoeken naar mij door, regelt de hosting en domein registratie, waarna ik het loslaat en het onderhoud aan hem overdraag. Een heel fijn begin van 2024….