Onderhoud

Op zoek naar betaalbaar onderhoud van je (WordPress) website?

1-4 Plugins: € 75
5-10 Plugins: € 100
> 10 Plugins: € 125
WooCommerce: + €50

Op basis van het aantal plugins op je website.
Per jaar, incl. btw + updates van Premium Template, WordPress, Plugins.

Het onderhouden van websites is belangrijk, een hele verantwoordelijkheid en soms nogal technisch. Maar, is dat nou ècht nodig? Vraag je je af. Spoiler: Ja, dat klopt! Lees hier in 2 minuten waarom.

Daarom werk ik tegenwoordig samen met Joris Dutmer uit Friesland, werkzaam bij een grote instelling in Drenthe als ICT Architect .

Hiernaast onderhoudt Joris websites en biedt hij tevens betaalbare hosting en domeinregistratie. Het onderhoud van door mij gemaakte websites besteed ik dus aan hem uit. Maar heb je een website los van mij als webdesigner, dan kun je hier uiteraard ook gebruik van maken. Neem gerust contact op.

Domeinregistratie

€ 15

Per jaar incl. btw

Hosting

20% Korting op onderstaande
bij afname van Hosting, Domein en Onderhoud.
Per jaar  – incl. btw
incl. E-mail (check text)

€ 37,80 OnePager
€ 45 (tot 4Gb)

Wijzigingen

Heb je je erin verdiept? Dan doe je textuele wijzigingen waarschijnlijk zelf en maak je zelf bijv. nieuwe blogposts of events aan.

Voor wijzigingen die je niet zelf kunt (of wilt) aanbrengen, kun je mij inschakelen.

Denk aan alles t.a.v. de inhoud, uiterlijk of functionaliteit van je WordPress Website. Bijv. tekst, contactgegevens, belknoppen, afbeeldingen,  kleuren, een sectie met informatie, pagina’s of extra functionaliteiten.

Uurtarief 2024

€ 52 / uur
€ 13 / kwartier

VEELGESTELDE VRAGEN

Onderhoud & Updates is..

Belangrijk!
Waarom? Klik hier voor een uitleg in 2 minuten.

• Updates WordPress
• Updates Plugins
• Updates Premium Template
• Nalopen: pagina’s, links, knoppen, menu’s, media, posts, reacties, functionaliteiten, spec. plugins en database
• Controle prestatie/snelheid
• Probleemoplossing (na updates)
• Bij problemen zelf veroorzaakt of bij andere host o.b.v. uur/kwartier-tarief € 52 / € 13
• Back-ups terugzetten*
• Exclusief SEO+ en Hosting & Domein

 * Indien hosting elders: afh. van hetgeen zij bieden. Bij ons: +/- 7 backups / dag /  60 dagen.

 

Is dit duur?

Absolutely not
Maar zoek ’t vooral zelf na! Ik heb er een aardige tijd over gedaan om iemand te vinden die het onderhoud wilde overnemen en ongeveer dezelfde prijzen hanteert als ik…

Zelf doen?

Zelf je Blog artikelen of bijvoorbeeld events plaatsen en teksten aan kunnen passen? Ik ga er in dat geval vanuit dat je bekend bent met WordPress of bereid bent dit te leren èn je kennis ervan bij te houden. Ik zie dat nog te vaak misgaan (omdat men niet vaak iets wijzigt, dus: hoe moest dat ook al weer?) terwijl alles voortdurend in ontwikkeling is en dat gaat soms snel! Bekijk eerst mijn blog voor evt. uitleg/tutorials.

 

Nog geen account?

Zelf wijzigen?
Prima! Ik kan een account voor je aanmaken met toegang tot de elementen op je website die jij wilt kunnen wijzigen. Ik zet de rest dan op slot zodat je niet de mist in kunt gaan.

Prijs: € 15 (geen btw)

 

Hoe werkt het (ook al weer)?

Een korte vraag kan ik natuurlijk zo beantwoorden.

Doe je je wijzigingen zelf?
Het is aan jou om je kennis van WordPress bij te houden. Vergeten hoe iets moet? In mijn blog vind je alvast wat (video)antwoorden, kijk svp eerst daar. Dit wordt nog aangevuld. Stel je vraag dus vooral, dan beantwoord ik deze online en help je dus tevens anderen.

Extra WordPress nodig?
Geen probleem! Bijv. een instructiefilmpje op maat of  telefonische of online instructie. Stuur me svp vooraf je vra(a)g(en) via mail of whatsapp.

Instructie 30 min: € 26
Instructie 1 uur : € 50

 

Zelf een Blog Post aanmaken

Video uitleg
In deze video leg ik uit hoe een nieuw artikel aan te maken.

Alle tutorials
Hier vind je alle categorieen.

 

Wachtwoord vergeten

Ik heb géén wachtwoorden van jou voor de Back-End van je website. Alleen die van de Back-End bij de Host.

⇒ Klik op Wachtwoord vergeten en WordPress regelt de rest.

Email
Het wachtwoord van je e-mail heb ik niet. Ook hier tref je een optie Wachtwoord Vergeten.

Email instellen

Door mij voor Hosting & Domein ondergebracht bij KeurigOnline? Lees dan verder. Andere Host? Neem zelf contact op of kijk op de betreffende website.

Email instellen
Om je Email in te stellen klik je hier. Vul je mailadres in en klik op de knop: Beginnen. Kies waarvoor je je mail wilt instellen (Outlook, Thunderbird, iPhone, Android etc.). Hierna word je stap voor stap door het proces geleid.

Webmail
Ga naar KeurigOnline en klik rechtsboven op de webmail knop. Vul je mailadres in en klik op de knop. Vul je wachtwoord in en log in.

 

Exclusief SEO?

Wat is SEO?
Search Engine Optimisation, ofwel: je vindbaarheid. Als jij goed hebt gelet op belangrijke zoektermen in je teksten, is de reeks met acties die ik hiervoor onderneem + wat de software automatisch doet  doorgaans ruim voldoende, zij het, wèl afhankelijk van hoeveel concurrentie je op jouw onderwerpen hebt.

Verbeteren?
Handig om regelmatig te checken hoe je ervoor staat op bepaalde zoektermen. Gaat er iets niet naar wens of wil je iets veranderen in je vindbaarheid? We kunnen verschillende dingen proberen waaronder je teksten onder de loep nemen. Needless to say: termen waarop je gevonden wilt worden moeten uiteraard wèl veelvuldig voorkomen op je website! 

Niet genoeg ?
Een extra plugin toevoegen is ook mogelijk. Ook dat niet genoeg voor jou? Dan verwijs ik je graag door naar een SEO-specialist. Let op: 1). Deze zijn niet goedkoop en dat is niet voor niks: het is een Specialisme. 2). Check eerst even bij mij: er zijn malafide SEO / SEA bedrijven!

 

Template Updates (gratis)

Gratis
Met een onderhoudscontract krijg je op mijn abonnement gratis (beveiligings)updates van je Premium Template à $ 89 / jaar.

Stopt bij opzegging

  • Je neemt het abonnement over en regelt zelf je Updates, Onderhoud en wijzigingen
  • Òf je stapt over op een andere webdesigner -de meesten kennen de software waarmee je site gemaakt is.
  • Òf je stelt een andere (gratis) template in. Let op: de meeste templates kennen deze geavanceerde (ontwerp) instellingen / functies niet en kunnen  hierbij dus verloren gaan.
Andere Software

Standaard werk ik met WordPress. Wix, Weebly en dat soort websitemakers, is al weer even geleden voor mij. Binnenkort hierover een post met vergelijkingen. Mijn ervaring indertijd: werkt inderdaad makkelijk voor de leek die alles zelf wil (maken en) bijhouden. Maar ik er zijn ook flinke beperkingen en (indertijd) voor Nederlandse websites qua SEO niet optimaal. Hierover later meer.

Opzeggen

Opzegtermijn
Je hebt een maand opzegtermijn. Houd dit zelf in de gaten. In januari gaan de facturen uit. 

Na opzegging
Na opzegging draag je zelf de verantwoordelijkheid voor je website. Laat je je site niet langer onderhouden, dan kan ik je niet meer helpen bij evt. daardoor ontstane problemen (of het tegen uurtarief proberen). Let ook op de overname van het abonnement voor de Template (zie boven).

 

BLOG

UITLEG IN 2 MINUTEN

Updates & Onderhoud: is dat nou ècht nodig?
Spoiler: Ja, dat klopt!

Leestijd: 2 minuten

De basis in 2 seconden

Je website is gebouwd uit vele elementen. De basis is de software, bijvoorbeeld WordPress (CMS, Content Management Systeem). Vervolgens de Template. Dat is het sjabloon voor het uiterlijk en de opmaak van je site.... meer

De basis

Daarnaast worden verschillende Plugins toegevoegd. Noem het kleine software-pakketjes voor extra functionaliteiten t.a.v. uiterlijk, beveiliging en andere (speciale) functies.

Click buiten dit blok (omkeren).

Updates: onzin?

Aan èlk van deze elementen afzonderlijk wordt voortdúrend gewerkt door Knappe Koppen achter de schermen. Bijna maandelijks komen er updates uit. En dat doen ze natuurlijk niet voor niks! Denk naast het doorontwikkelen en ... meer

Dàcht het niet!

verbeteren aan verwijderde beveiligings lekken en Bugs. Dus, updaten onzin? Dàcht het niet! Naast frequent updaten is er meer wat je na dient te lopen om te zorgen dat er geen gekke dingen gebeuren: dat is dus het Onderhoud.
Click buiten dit blok (omkeren).

Onderhoud

Updaten is dus cruciaal voor de werking, snelheid, vindbaarheid, stabiliteit - en vooral - veiligheid van je website. Onderhoud idem. Dit kàn een tijdje goed gaan, maar gaat het mis dan is de vraag: kan het opgelost worden? .. meer

Moet dat nou ècht?

Kan ik dat niet zelf of automatisch? Ja kan! Maar kapotte websites kom ik wel eens tegen. Ga je je verdiepen in WordPress en je kennis bijhouden? Dan zeg ik: doen. Automatisch updaten kan problemen geven; dat raad ik af.
Click buiten dit blok (omkeren).

Veel ZZP-ers zijn digibeet of hebben gewoon geen zin om te leren hoe Wordpress werkt.
Je bent dus niet de enige.
Onderhoud? Ik heb wel wat beters te doen!

Velen komen zelfs liever helemaal niet in de achterkant van hun website.
Ook niet voor bijvoorbeeld het zelf plaatsen van een blog artikel.
Geen nood, ik regel het!

CONTACT

Hetty Bloem
Groningen / Stadskanaal
KVK 52395065

Laat bij geen gehoor gerust een bericht achter, of stuur een mailtje.

Loading...