Beeldmateriaal voor je website

door | 24 dec 2022 | Over beeld

Beeldmateriaal voor je website: één van de belangrijkste elementen voor de basis van het ontwerp

Met beeldmateriaal bepaal je een groot deel van de algehele look & feel van je website. Het is niet makkelijk, maar consistent zijn is hierbij belangrijk. Denk aan de stijl van de fotografie, herhaling van kleuren, focus/blur verhouding etc. Voer je dit niet door, dan haal je met gemak je hele website naar beneden en creeer je onrust.

Professioneel beeldmateriaal is daarom beslist aan te raden. Ik heb het wel eens geprobeerd met zelfgemaakte foto’s…

Maar ben je geen fotograaf dan is wat mij betreft met eigen foto’s geen stijlvolle website neer te zetten. Het wordt ook vaak als voorwaarde genoemd. Ik zeg: mee eens. Wil je persé eigen beeldmateriaal tonen op je website, dan is het beter deze in een carousel of dergelijke te zetten, en ze niet te gebruiken als belangrijk onderdeel van het ontwerp.

 

Waar vind je professioneel beeld materiaal? Of een fotograaf in de buurt? En hoe lever ik foto’s aan?

Er zijn verschillende websites met betaald of royalty free beeldmateriaal. Denk aan Unsplash.com of Pixabay.com. Ik kan je evt. ook doorverwijzen naar een fotograaf. Hier tekst over (laten) verkleinen, bij veel via wetransfer en/of links meesturen van gratis foto’s ivm naamsvermelding op de website. Nadenken wie op een evt. lijstje met fotografen.

 

Afbeelding in deze post