Links in je tekst? Let op!

door | 24 dec 2022 | Over tekst

Link in je tekst invoegen?
Dit kun je gewoon doen door een link te kopieren en plakken. Maar dan krijg je meestal akelige, lange links, bijvoorbeeld: https://www.websitenaam.nl/categorienaam/sub-categorie/naam-artikel/234509aaa-%%&+&-209-aau!

Daarom doe je beter dit
Selecteer de tekst waar je je link wilt plaatsen. In dit voorbeeld is dat het woord Afbeelding. Klik in de Tekst Editor op het Links-icoontje rechtsboven (kettinkje). Kopieer de link (selecteren en Ctrl+C) en plak (Ctrl+V) deze in het vakje het vakje Url bovenaan.

Title svp
Geef bij Title svp een korte titel op. Mocht er ooit een probleem met de link zijn dan kan deze tussen alle andere links op je site makkelijker teruggevonden worden.

Interne link
Link je naar een pagina of # op je eigen website, dan wil je een interne link plaatsen. Klik dan bij Target op NONE en sla op. Nu opent de link niet in een nieuw tabblad -dus naast de huidige geopende pagina- maar opent deze in hetzelfde scherm.

Externe link
Een externe link gebruik je als je linkt naar een andere website. Klik bij Target op NEW WINDOW en sla op. Bij klikken, blijft jouw website open (je wilt bezoekers nooit wegleiden van jouw website) en opent de link naar de andere website in een nieuw tabblad daarnaast.

 

Afbeelding in deze post