Een fotograaf inhuren

door | 25 dec 2022 | Over beeld

Hoe, wat, waar, wie? Als je hebt besloten een fotograaf in te huren voor website foto’s….

Ik zie natuurlijk een en ander voorbij komen aan website eigenaren die fotografen hebben ingehuurd. Voor nu ga ik even uit van fotografen in het noorden van het land. Binnenkort hieronder een lijstje, inclusief prijzen.

TEKST VERVANGEN Professioneel beeldmateriaal is daarom beslist aan te raden. Ik heb het wel eens geprobeerd met zelfgemaakte foto’s…

Maar ben je geen fotograaf dan is wat mij betreft met eigen foto’s geen stijlvolle website neer te zetten. Het wordt ook vaak als voorwaarde genoemd. Ik zeg: mee eens. Wil je persé eigen beeldmateriaal tonen op je website, dan is het beter deze in een carousel of dergelijke te zetten, en ze niet te gebruiken als belangrijk onderdeel van het ontwerp.

 

TEKST VERVANGEN Waar vind je professioneel beeld materiaal? Of een fotograaf in de buurt? En hoe lever ik foto’s aan?

Er zijn verschillende websites met betaald of royalty free beeldmateriaal. Denk aan Unsplash.com of Pixabay.com. Ik kan je evt. ook doorverwijzen naar een fotograaf. Hier tekst over (laten) verkleinen, bij veel via wetransfer en/of links meesturen van gratis foto’s ivm naamsvermelding op de website. Nadenken wie op een evt. lijstje met fotografen.

 

Afbeelding in deze post