Kan ik korting krijgen?

door | 18 feb 2024 | Over prijzen

A Person Putting a Coin in a Piggy Bank

’t Korte antwoord: Nee, dat kan niet 🙂 Ik leg ’t je uit aan de hand van twee korte voorbeelden en denk dat ’t dan meteen helder is.

Prijs Logo
Het gebeurt wel eens dat een 1e opzet van een logo-ontwerp meteen BullsEye Spot On is. Dat is dan ook ’t énige geval waarin ik wel eens korting overweeg. Het maken van een logo is namelijk een proces. Waarin we de betekenis van hetgeen jij biedt, proberen te vangen in de stijl die jij voor ogen hebt. Ik heb bedacht dat een logo-ontwerp niet meer dan € 150 mag kosten. Theoretisch zou ik dus in 3 uurtjes klaar moeten zijn.  Here’s the catch: dat is meestal een veelvoud daarvan. Maar what the heck? Spelen met beeld zie ik niet als werk.  Heb jij even mazzel 🙂 dat ik deze prijs als uiterste heb bedacht. Maar serieus: do I need to say more?

PRIJS WEBDESIGN

Laten we een OnePager vanaf € 300 als voorbeeld nemen. Het maken van een OnePage website op maat kost ergens tussen 3 dagen en 1 week. Soms zelfs twee of meer weken. Reken maar uit.

Mijn uurtarief à € 52 x 3 dagen. Meestal toch echt minstens een week of meer, maar goed. Dus 52 x 24 uur is € 1248. Een prijs die ik regelmatig tegenkom en da’s niet voor niets. Reken ’t eerste en de twee revisie gesprekken erbij op. Da’s al zo’n € 150. En zeg nou zelf: jij weet ook dat ik je website niet in 3 uurtjes klaar heb. Je zult zien dat ook 3 dagen te rooskleurig gerekend is. Dus korting? Absoluut niet. Ik zou eerder over prijsverhoging na moeten denken. Ik zei ’t al: meteen helder. Toch 🙂 ?

Afbeelding in deze post: link