Webteksten uitbesteden

door | 3 feb 2024 | Over prijzen, Over tekst

pen, handwriting, writing

Onderwerpen voor je nieuwe website uitdenken, dat lukt de meesten nog wel. Schrijven kan niet iedereen of ziet niet iedereen zitten.
Ik zeg: doe waar je goed in bent, laat de rest aan anderen over. Iemand  in je omgeving die hier goed in is? Perfect. Heb je dat ook weer getackeld. Je kunt ook een tekstschrijver inhuren… of het aan mij uitbesteden.

Lees hier meer over het ZELF schrijven van je webteksten

Tekstschrijver inhuren

Tekstschrijver inhuren
Heb je wat te besteden en denk je: “Ik & schrijven gaat niet samen?” Wellicht wil je dan een tekstschrijver inhuren. Hier tref je een overzichtje van tekstschrijvers in Groningen. Wat mij betreft vaak heuse Woordkunstenaars, met de focus puur op tekst, in de breedste zin van het woord. Zij weten wat “Schrijven voor het Web” inhoudt en doen zelfs vaak nog een keywords check voor je.
Qua prijzen kom ik van alles tegen. Van € 45 excl btw per uur tot € 650 voor 3 pagina’s / onderwerpen) tot € 1700 voor 7 pagina’s / onderwerpen.

Uitbesteden aan mij

Een Woordkunstenaar zou ik mezelf niet noemen. Ik ben immers van het type Vorm & Kleur. Alhoewel ik een dt-fout nooit kan weerstaan, ben ik bij het maken van je website gefocust op indeling,  ontwerp, de algehele Look & Feel. Ik kijk slechts globaal naar je teksten ten behoeve van tekstindeling. Inhoudelijk kijk ik er niet In Depth naar. Geen tijd voor! Schrijven is niet mijn beroep. Maar grammatica gaat me goed af en schrijven t.b.v. vindbaarheid inmiddels ook.

Besteed je het inhoudelijke gedeelte aan mij uit? Dan kun je van het volgende uitgaan:

Schrijven

Aan de hand van jouw verhaal + steekwoorden
Zie onderstaande voorbeelden voor een indicatie. Ik maak de tekst van a tot z voor je op. Inclusief voor- & nabespreking (totaal 0.5 uur). Focus op (combi van) 1 à 3 zoektermen.


+/- € 150 Ongeveer 400 woorden Voorbeeld.
+/- € 500- € 700 Uitgebreide 7-Pager.

 

Inhoudelijk meedenken

Ik neem je teksten inhoudelijk door en we bespreken dit.

Makkelijkste voor jou, is iemand in kennissenkring die je teksten door kan nemen, verbeteren, inkorten en er inhoudelijk met je over mee gaat denken.  Niemand? Dan kun je mij evt. inschakelen. Zie mijn uurtarief onderaan.

Herschrijven, redigeren, corrigeren

Ik ken bovengemiddeld intelligente mensen…
…die in tekst niet goed uit de verf komen. Denk aan een software programmeur, iemand met dyslexie en iemand wiens naam ik hier niet zal noemen, want: men denkt er vaak wat van! Gekke is; voor mij is dat beslist niet verbonden aan intelligentie en tòch heb ik meteen een slechte indruk van een bedrijf met slechte teksten. En eerlijk? Jij toch ook?

Herschrijven, redigeren, corrigeren
Corrigeren: denk aan screening op taalfouten, spelfouten, interpunctie, inconsequenties etc. Redigeren: gaat verder dan corrigeren. Je tekst wordt inhoudelijk verbeterd op flow, leesbaarheid, taalgebruik, schrijfstijl, zinsconstructies, de boodschap die je wilt overbrengen. Herschrijven is in mijn ogen het redigeren en corrigeren samen.

SEO-aanpassingen

Door jou zelf geschreven teksten verbeteren voor SEO
SEO: Search Engine Optimisation. Ofwel je vindbaarheid.  Je teksten zijn klaar, ik maak wat aanpassingen. Een professionele SEO-schrijver inhuren kan ook: tarieven beginnen +/- bij € 90 /u excl.

Incl. H1-tags
Hier kent Google o.a. een hoge waarde aan toe, dus deze moeten waar mogelijk je zoektermen bevatten. Over het algemeen gaat dat altijd als vanzelf goed. Ik loop voor je na.

Incl. Meta-beschrijvingen
Google pikt zelf de belangrijkste inhoud van je site en toont deze. onder je website link in de Google zoekresultaten. Vaak niet veel mis mee en behoeft niet altijd verbetering. Meta-teksten schrijf je zelf (achter de schermen). Daarmee heb je dus meer controle over de tekst die Google van specifieke pagina’s onder je url toont.

voorbeeld-Google-search-resultaat
}

Mijn uurtarief

We bespreken vooraf mijn inschatting van de benodigde tijd.
De voorbespreking kan meestal kort of wordt tussentijds gecommuniceerd. Inhoudelijke nabespreking indien gewenst, wordt meeberekend in de tijd.

15 min: € 15 (geen btw).
1 uur:
€ 52 (geen btw).

1.5 uur: € 75 (geen btw).
2 uur: € 100 (geen btw).

Afbeelding in deze post: link